Szkolenie kierowane jest do osób mających wiedzę i doświadczenie z zakresu fryzjerstwa, chcących podnieść i rozwinąć swoje kompetencje w obrębie cięć, czesania i kreowania koków i upięć zgodnie z obowiązującymi nowymi trendami i kolekcjami. Szkolenie prowadzone przez profesjonalistę fryzjera Szymona Biolika, daje uczestnikom możliwość nabycia niezbędnej wiedzy i umiejętności do wykonywania profesjonalnych koków i upięć oraz modnych cięć w bardzo prostej formie.
Dzięki informacjom przekazywanym w trakcie szkolenia, uczestnik rozwija umiejętność samokształcenia się, potrafi samodzielnie poradzić sobie z upinaniem i kreowaniem koków, robieniem cięć, ich szybkim zaprojektowaniem zgodnie z wymaganiami klienta i możliwościami technicznymi, uwzględniającymi długość, rodzaj i stan włosów. Szkolenie daje także możliwość poznania zasad poprawnego wykonania usługi cięcia włosów oraz stylizacji okazyjnych włosów, co w efekcie końcowym pozwala na kreatywne i skuteczne wykorzystanie nabytej wiedzy i umiejętności do wykonania profesjonalnej usługi - na bardzo wysokim poziomie. Dodatkowo szkolenie umożliwia nabycie umiejętności efektywnego działania i radzenia sobie z emocjami w konfrontacji z klientem w trakcie pracy.
Szkolenie obejmuje wykład teoretyczny i ćwiczenia praktyczne – warsztaty, w trakcie których, każdy z uczestników trenuje na indywidualnym zestawie roboczym (główka treningowa z naturalnego włosia 50-55cm oraz statyw stojący, wsuwki, kokówki, wypełniacze do koków, które zapewnia organizator). Wykład teoretyczny w pierwszym dniu obejmuje omówienie zasad i technik pięciu rodzajów upięć, a w dniu drugim zasad i technik 5-6 rodzajów cięć (w zależności od tempa pracy grupy), które następnie są wykonywane podczas ćwiczeń na główkach treningowych. Każdy uczestnik pracuje przy użyciu swoich nożyczek, szczotek, grzebieni, klipsów i suszarki.
Dzień I
Rozpoczęcie szkolenia.
Przedstawienie trenera i uczestników.
Przedstawienie celów i agendy szkolenia.
Przyjęcie zasad aktywnego uczestnictwa w szkoleniu.
Teoria - omówienie:
- rodzaje uczesań
- dobór personalny odpowiedniej formy uczesania do preferencji klienta, okazji okolicznościowej i do kreacji klienta
- analiza i zaprojektowanie upięcia zgodnie obowiązującymi trendami
Przerwa obiadowa
Ćwiczenia praktyczne:
- praca na główkach treningowych
- dobór odpowiedniego rozwiązania dla uzyskania oczekiwanego efektu
- wykonanie upięć STEP BY STEP
Zakończenie szkolenia. Podsumowanie. Wytyczenie obszarów do pracy po szkoleniu.
Dzień II
Rozpoczęcie szkolenia.
Przedstawienie celów i agendy szkolenia.
Przyjęcie zasad aktywnego uczestnictwa w szkoleniu.
Teoria omówienie:
- budowy ciała kształtów twarzy deformacji czaszki
- analiza i zaprojektowanie strzyżenia
Przerwa obiadowa
Ćwiczenia praktyczne:
praca na główkach treningowych, dobór odpowiedniego rozwiązania dla uzyskania oczekiwanego efektu
wykonanie cięć STEP BY STEP
Zakończenie szkolenia. Podsumowanie. Wytyczenie obszarów do pracy po szkoleniu. Rozdanie dyplomów.
Dodatkowe informacje:
- na szkoleniu dla uczestników dostępna jest kawa, herbata, woda mineralna oraz poczęstunek w formie ciasteczek i owoców; w trakcie przerwy obiadowej jest serwowane drugie danie przez wynajętą firmę cateringową
- dla zapewnienia wysokiej jakości szkoleń - w trakcie szkolenia przeprowadzany jest ankieta oceniająca szkolenie oraz/lub test pre/post
- każdy uczestnik po zakończeniu szkolenia otrzymuje dyplom uczestnictwa w szoleniu ( dotyczy osób, których frekwencja na szkoleniu wynosi minimum 80% )
Materiały dydaktyczne
Główka treningowa z naturalnego włosia 55cm oraz statyw stojący i kosmetyki fryzjerskie - stylizacja i pielęgnacja ( wypożyczenie na czas trwania szkoleńia)
Materiały szkoleniowe: długopisy, teczki, notesy.
Cena szkolenia: 5 000,00 zł/os
12-13.01.2019 Cieszyn
Nowe terminy w trakcie ustaleń