Szkolenie kierowane jest do osób mających co najmniej podstawową wiedzę z zakresu fryzjerstwa, chcących podnieść i rozwinąć swoje kwalifikacje z zakresu technik cięć i strzyżeń włosów.
Szkolenie prowadzone przez Mistrza Fryzjerstwa Panią Katarzynę Dziechciarek, daje uczestnikom możliwość nabycia niezbędnej wiedzy i umiejętności do wykonywania profesjonalnych cięć w bardzo prostej formie. Dzięki informacjom przekazywanym w trakcie szkolenia, uczestnik rozwija umiejętność samokształcenia się, lepiej rozumie pracę fryzjera, potrafi samodzielnie poradzić sobie z cięciem włosów, szybkim zaprojektowaniem cięcia oraz wyeliminowaniem niechcianych efektów i form. Szkolenie daje możliwość uporządkowania swojej wiedzy z zakresu podstaw cięcia włosów, projektowania oraz korekty niedoskonałości i deformacji, co w efekcie końcowym pozwala na kreatywne i skuteczne wykorzystanie nabytej wiedzy i umiejętności do wykonania profesjonalnej usługi - na bardzo wysokim poziomie.
Szkolenie obejmuje wykład teoretyczny i ćwiczenia praktyczne – warsztaty, w trakcie których, każdy z uczestników trenuje na indywidualnym zestawie roboczym (główka treningowa z naturalnego włosia 50-55cm oraz statyw stojący, które zapewnia organizator). Wykład teoretyczny obejmuje omówienie zasad i technik pięciu rodzajów cięć, które następnie są wykonywane podczas ćwiczeń na główkach treningowych. Każdy uczestnik pracuje przy użyciu swoich nożyczek, szczotek do modelowania, grzebieni, suszarki i klipsów.
Dzień I
Rozpoczęcie szkolenia.
Przedstawienie trenera i uczestników.
Przedstawienie celów i agendy szkolenia.
Przyjęcie zasad aktywnego uczestnictwa w szkoleniu.
Teoria omówienie:
- budowy ciała
- kształtów twarzy
- deformacji czaszki
- analiza i zaprojektowanie strzyżenia
Ćwiczenia praktyczne:
- praca na główkach treningowych
- dobór odpowiedniego rozwiązania dla uzyskania oczekiwanego efektu
- wykonanie cięcia STEP BY STEP
Zakończenie szkolenia. Podsumowanie. Wytyczenie obszarów do pracy po szkoleniu.
Dodatkowe informacje:
- na szkoleniu dla uczestników dostępna jest kawa, herbata, woda mineralna oraz poczęstunek w formie ciasteczek i owoców; w trakcie przerwy obiadowej jest serwowane drugie danie przez wynajętą firmę cateringową
- dla zapewnienia wysokiej jakości szkoleń - w trakcie szkolenia przeprowadzany jest ankieta oceniająca szkolenie oraz/lub test pre/post
- każdy uczestnik po zakończeniu szkolenia otrzymuje dyplom uczestnictwa w szoleniu ( dotyczy osób, których frekwencja na szkoleniu wynosi minimum 80% )
4.11.2018 Żywiec